Pandarium

Pandarium

Mostantól élő közvetítésen nézhető a világ rozmárpopulációjának egyharmada

2015. május 25. - idomar

Valami nyugtató programra vágysz? Szereted hűvös tengerek és jégtáblák látványát? A rossz időjárás még mindig nem elég hűvös és szeles számodra? Nézegess 14 ezer, egyedenként kb. másfél tonnás rozmárt élő közvetítésen!

460x.jpg

Alaszka távoli, Round Island nevű szigetén kb. 14 ezer rozmár él. Ez a világ teljes rozmárpopulációjának közel az egyharmada. (A Wikipedia adatai szerint 1996-ben hozzávetőlegesen 50 ezer példány élt a Földön, számuk csökkenő tendenciát mutat.) Még tíz éve, 2005-ben kezdték el a projektet, amelyben élő adásban nézhető volt a sziget rozmárainak mindennapos élete, de forráshiány miatt az oldal gyorsan megszűnt. 

Most egy nagyvonalú adománynak köszönhetően két alkalmazottat tudtak kitelepíteni a szigetre. Ők fogadják azt a néhány látogatót, aki időnként ide érkezik, és fontos feladatuk van annak megelőzésében is, hogy hajók vagy repülők megijesszék az állatokat, ami ekkora, 1,2 - 1,5 tonnás állatoknál elég veszélyes tud lenni.

A projekt az Explore.org alapítvány Pearls of the Planet kezdeményezésének része, amelynek célja, hogy az egész világon élő közvetítésen nézhessük az állatok mindennapjait anélkül, hogy saját környezetükből kiszakítanánk és fogságban tartanánk őket.

Közelről is megnéznéd őket? Keress akciós repjegyeket és alaszkai szállásajánlatokat! Ha pedig további állatos híreket is szeretnél látni, lájkold a Pandariumot a Facebookon! Köszönjük ;)

(via)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása