Pandarium

Pandarium

Szociális állateledel bolt nyílt Bécsben

2015. május 27. - idomar

Ingyen juthatnak kutya- és macskaeledelhez a rászorulók Bécs első szociális állatkereskedésében, amely a napokban nyitott meg. A bolt kínálatát  jobb anyagi körülményekkel rendelkező állattartók adják össze.

futterbox_csapat_foto_futterbox.jpg

Rászoruló kisállat-tulajdonosoknak nyújt segítséget Bécs első szociális állateledel boltja, amely néhány napja Döblingben, a Karl-Marx-Hofban nyitott meg. A boltot a Futterbox nevű egyesület üzemelteti, amelynek minden dolgozója önkéntesen végzi munkáját.

Az üzlethelyiséget az önkormányzati lakások kezelésével foglalkozó Wiener Wohnen bocsátotta kedvezményesen az egyesület rendelkezésére. „Éppen az idősebb, egyedülálló emberek vagy a gyerekes családok számára lehet fontos társ a kisállat.” – magyarázta Michael Ludwig városépítési tanácsnok.

A speciális boltot elindító Futterbox célja, hogy segítséget nyújtson a rossz anyagi körülmények között élő állattartók számára a kedvencük ellátásában, de nem akarják kizárólag ők etetni a kutyákat, cicákat. A boltban olyan háztartások „vásárolhatnak”, ahol az egyszemélyes háztartás jövedelme nem haladja meg a havi 880 eurót, a kétszemélyesé pedig a havi 1.310 eurót, a rászorultságot pedig igazolni kell. A vásárlók háromhetente, maximum négy kisállat számára vihetnek el tápokat és almot – az oltáskönyv felmutatása ellenében.

Az üzlet kínálata jobb anyagi körülmények között élő állattartók adományaiból tevődik össze, de természetesen pénzzel is lehet támogatni a kezdeményezést. Ebből szintén kutya- és macskaeledelt valamint állatfelszerelést vesznek.

(fotó: Futterbox)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása