Pandarium

Pandarium

Fiatal fekete medve otthont keres

2015. május 18. - idomar

Az elmúlt héten láttak fáról fára mászni egy fiatal fekete medvét az Egyesült Államok Louisiana államában, egy Marksville nevű település külvárosában. A természet rideg törvénye, hogy az anyaállatok elküldik maguktól a bocsokat, és azoknak el kell kezdeni új otthon után nézni. 

louisiana_black_bear.jpg

Maria Davidson biológus nyilatkozata szerint a marksville-i medvebocs csak egy a környéken új lakhelyet kereső fekete medvék közül, akiket az anyjuk elhagyott, hogy így próbálja megvédeni őket a nagyobb hímek támadásától, akiket pont az anyaállat vonzana a közelbe. Anyaállatnak lenni nehéz - ezt kijelenthetjük. 

ap165693096655.jpg

 A medvebocs korát a szakember 18 hónapra, súlyát pedig 55-68 kg közé saccolja. Davidson és egy másik biológus, Ken Moreau most azon vannak, hogy a helyiek segítségével kicsalogassák az állatot az erdőből. Ehhez macskaeledelt és fánkokat használnak. 

ap664838879865.jpg

Ha sikerrel járnak, akkor szeretnék alaposan megvizsgálni és GPS-es nyomkövetőt tartalmazó nyakörvvel ellátni a mackót, hogy hasznos információkkal szolgáljanak az így nyert adatok a fekete medvék vándorlásáról és szokásairól. 

ap407988733197.jpg

A medve viszont úgy tűnik, hogy erre a mókára nem túl fogékony. Inkább mintha csak játszótársakat keresne. Meg persze még több fánkot! 

Tetszett? Legyél az elsők között, akik szeretik a Pandarium blogot a Facebookon!

(forrás)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása