Pandarium

Pandarium

Mikromalacok segítik át a vizsgák stresszén a diákokat

2015. május 30. - idomar

Az angliai Nottingham egyetemén mikromalacok és egyéb állatok segítik a diákokat abban, hogy eltereljék a figyelmüket a vizsgáikról egy kicsit, és így enyhítsék a rajtuk lévő nyomást. A projekt részeként a segítő kutyákat (például vakvezetőket) képző helyi alapítvány számára is gyűjtenek adományokat. 

mikromalac.jpg

A kísérlet tavaly indult, amikor kiskutyákat hozhat be az egyetem területére a vizsgaidőszak alatt. Idén a hét mikromalac mellett egy szamár, két kiskecske, csirkék és kacsák érkeztek a Trent Unitersity-hez. Az állatok mellett folyamatosan van egy hozzáértő is, aki vigyáz rájuk, nehogy valai kárt tegyen bennük. 

Szabályozzák azt is, hogy mennyi időt tölthetnek a diákok az állatokkal: öt fős csapatokban öt percet lehetnek velük, így azért nem kell aggódni, hogy túl hosszú időre elvonnák a figyelmet a vizsgákról, de egy kicsit kizökkentik a diákokat a stresszből. 

Nem a Trent University az egyetlen, ahol a vizsgaidőszak alatt állatokat hoznak be az egyetem területére, hogy a diákok jobban érezzék magukat. Exeterben szintén mikromalacokkal találkozhatnak az egyetemisták, míg Bristolban kiskutyáknak, Bathban pedig póniknak.  

Szeretnéd, ha eljutnának hozzád a hasonló hírek? Kezdd el követni a Pandariumot a Facebookon is!   

(fotó: Nottingham Trent University)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása